KDO SMO

KDO SMOje plesni ucitelj z izjemnim obcutkom za delo z mladimi plesalci.


Prihaja iz okolice Celja. S plesom se ukvarja od leta 1992. Svojo plesno pot je zacel kot samouk v osnovni  šoli. Leta 1999 je s skupino prijateljev ustanovil plesno društvo, kar jim je odprlo pot do nastopov in tekmovanj. Vsak clan je dobil svoje ulicno ime in Dejana je doletelo G-HEAD (G pomeni prvo crko njegovega priimka GREGL , beseda HEAD  pa GLAVA - saj je bil njegov prvi break element vrtenje na glavi).

Leta 2000 je pricel s poucevanjem v plesni šoli. Sprva je pouceval otroške plese in hip hop, kasneje pa nadaljeval še s plesi za odrasle in breakdance-om, nakar se je odlocil za slednjega, ki ga poucuje še danes. Poleg tega se je v istem letu preizkusil kot tekmovalec in sicer v electric boogie-ju ter breakdance-u. Je veckratni državni prvak in 2-kratni evropski podprvak v break danceu, med clani v electric boogieju pa si je priplesal 4. mesto na državnem prvenstvu. Bil je pobudnik nastanka break dance skupine CELE ATTACK, s katero so dosegali vrhunske rezultate tako na državnih kot evropskih in svetovnih prvenstvih. Med drugim so v letih 2008 in 2009 postali državni prvaki v break danceu, na svetovnem prvenstvu v Bremnu leta 2008 so dosegli odlicno 3.mesto, na svetovnem prvenstvu v letu 2009 pa 3. mesto.

Poleg številnih zmag na tekmovanjih pa so spremljali tudi številne glasbenike (LEELOJAMAIS, BOHEM, 6PACK CUKUR, ROBERT GOTER, TRKAJ, ATOMIC HARMONIK, ...) ter popestrili njihove nastope.

Poucevanje in deljenje znanja mladim, ga izredno osrecuje, saj meni, da so mladi najbolj hvaležne stranke, ki jih khrati uciš vrednot v življenju . Svoje plesno znanje deli po številnih plesnih klubih v Sloveniji ter osrecuje mlade ljubitelje break dance.

Poleg tega vsako leto organizira mednarodni brejkerski spektakel Break the floor in med sodnike povabi najboljše plesalce na svetu.