KDO SMO

KDO SMO

LUCIJA VELKAVRH je začela plesati pri 3. letih. Odločila se je za treniranje jazz baleta in show dance-a. V času njenih tekmovalnih let je s svojo skupino osvojila naslov državnih, evropskih in svetovnih prvakov v show dance-u. Osvojila je prvo mesto na državnem prvenstvu v jazzu in show dance-u z malo skupino, prav tako je osvojila naslov državne prvakinje v disciplini modern duo (IDO). Poleg navedenih naslovov je posegala po številnih drugih odličjih, saj se je kot plesalka in koreografinja aktivno udeleževala tekem na državni in mednarodni ravni več kot 10 let. Poleg tekmovanj je plesala in koreografirala za različne slovenske pop zvezde in televizijske oddaje, nastopala je na številnih lokalnih in državnih dogodkih. Prav tako je nastopala v mjuziklih.

 

Lucija je začela poučevati ples pri 14. letih. Učila je v Sloveniji in v tujini. Workshope in masterclasse je imela v različnih plesnih šolah po Sloveniji, v Avstriji (Gratz, Bleiburg), na Hrvaškem (Zagreb, Rijeka) in v Braziliji (Curitiba, Rio de Janeiro, Sao Luis). V letu 2016 je s svojo ekipo ustanovila neprofitno organizacijo Meraki Dance Project. Leta 2017 je z njo potovala v Latinsko Ameriko in tam širila svoje plesno znanje.

 

Skozi preteklo znanje in izkušnje se je Lucija izobrazila v različnih plesnih stilih in tehnikah kot so jazz, show dance, balet, contemporary, modern jazz, horton, hip hop, partnering in improvizacija. Izobraževala se je v Los Angelesu, New Yorku, Parizu, Londonu, Amsterdamu, Dunaju in Kievu, kjer je imela priložnost sodelovati z vrhunskimi učitelji in koreografi: Teddy Forance, Geraldine Armstrong, Bruce Taylor, Ismael Ivo, Brice Mousset, Jennifer Hamilton, Justin Giles, Edilson Roque, Daniele Sibilli, Vasya Kozar, Chris McCarthy in še mnogimi drugimi.

 

Lucijin ples in učenje temeljita na izražanju čustev prek giba. Poudarek je na tesni povezavi med telesom in dušo ter nad vsem, odkritosti v gibu. Je zelo energična in ekspresivna. S pomočjo interpretacije glasbe, dihalnih vaj in vokalizacije giba navdihuje in motivira plesalce, da se vedno znova naučijo nekaj novega o sebi. Rada ima izzive, vedno je željna novih plesnih znanj in sprememb, ki obetajo napredek. 

 

 

Formalna izobrazba/drugo

Lucija je dokončala študij na Fakulteti za družbene vede na Univerzi v Ljubljani. Magistrirala je na področju Strateškega tržnega komuniciranja. Prav tako je končala osnovno glasbeno šolo, kjer je obiskovala glasbeno teorijo. Klavir je igrala 10. let.