KDO SMO

KDO SMO

KATJA BENČINA je jazz balet plesala več kot 20 let in v tem času pod okriljem plesne šole Urška osvojila več lovorik na svetovnih in evropskih prvenstvih v show dance plesih. Najbolj je ponosna na naslov svetovnih prvakov v show dance plesih velike formacije v Riesi (2003), prav tako na 3. mesto na evropskem prvenstvu, ki si ga je priplesala v paru s svojim soplesalcem. Ko je zaključila tekmovalno kariero, se je posvetila nastopom in pripravi različnih plesnih šovov in predstav, kjer je sodelovala s številnimi priznanimi koreografi, kot so Azra Selimanovič, Željko Božič, Fiona Johnson Kocijančič, Siniša Bukinac in Miha Krušič. V tem času je nastala tudi prva slovenska hip hop predstava oziroma hip hop mjuzikal Hip Hop fest, v kateri je plesalo 26 plesalcev in jo je pripravljalo kar 6 najboljših slovenskih koreografov. Poleg plesnih predstav je Katja nastopala tudi v televizijskih oddajah, kot je denimo novoletna oddaja na RTV Slovenija, Ema, Nedeljsko popoldne, Big Brother Slovenija in še bi lahko naštevali. Prav tako je plesala v večjih plesnih šovih, ki so jih v okviru plesne šole Urška pripravljali za kazinoje z velikimi odri pri nas. 

 

Katja je kasneje jazz balet učila tudi v podružnici plesne šole Urška, a se odločila, da več časa posveti študiju novinarstva in učenje plesa za nekaj časa postavila na stran. Diplomirala je na Fakulteti za družbene vede in postala urednica spletne strani Vizita.si na POP TV, kjer pokriva področje zdravja. Prav tako je novinarka v oddaji 24 ur v rubriki Vizita, kjer osvešča o zdravem slogu življenja. V ta namen je opravila še tečaj za prehransko svetovalko AFP prehranski svetovalec, s katerim je usposobljena za svetovanje o zdravi prehrani pri splošni populaciji, otrocih, mladostnikih in športnikih. Poleg plesa jo je pritegnila tudi joga in leta 2016 je opravila še tečaj za učiteljico joge joge in s potrdilom o usposobljenosti za strokovno delo v športu.

 

S svojim znanjem si sedaj želi pomagati otrokom in starejšim k bolj zdravemu slogu življenja in pravilni prehrani ob športnem udejstvovanju. Na ta način bi rada otrokom pomagala zgraditi dobre temelje zdravega življenjskega sloga, ki jih bodo lahko ohranili tudi v odrasli dobi. Starejšim pa pomagala, da se znebijo vsakodnevnega stresa in da s plesom in jogo poskrbijo za zdravo telo in duha.