KDO SMO

KDO SMOAZRA SELIMANOVIĆ je svojo plesno pot pricela kot deklica, ko se je pri 9. letih prvic odpravila v plesno šolo Urška, kjer je ostala naslednjih 23 let. Prve plesne korake je storila pod vodstvom Mimi Marcac Mirceta, pri kateri je plesala jazz balet še nadaljnjih 10 let. Pri 17. letih je svoje znanje zacela dopolnjevati s takrat vse bolj popularnim hip hopom in se zato pri 18. tudi prvic odpravila po svoje znanje cez lužo, v ZDA, kamor se vraca vsako leto in izpopolnjuje svoje znanje na številnih plesnih delavnicah, s tujimi koreografi. Poleg plesanja, je pri 16ih letih zacela svoje znanje prenašati na podmladek, v cemer še danes najbolj uživa. Poleg tekmovanj je bila redna plesalka skupine Mrhe d.o.o., v takrat zelo priljubljeni oddaji Brez zapor.


Kot clanica Plesne zveze Slovenije, si je na IDO tekmovanjih priplesala precej rezultatov, nekateri med njimi pa so:

2006 – hip hop solo clani – 1. mesto EP
2008 – SDS formacija clani – 2. mesto SP
2007 – hip hop formacija clani – 1. mesto EP ter 3. mesto SP
2005 – hip hop male skupine clani – 1. mesto DP ter 13. mesto EP
1997 – Show dance formacije clani – 1. mesto EP
1998 - Show dance formacije clani – 2. mesto EP ter 2. mesto SP

Pod njenim vodstvom in z njenimi koreografijami, so si plesalci priplesali številna odlicja, naj jih izvzamemo le nekaj:

- vec kot 20 nazivov Državnih prvakov
- vec kot 10 nazivov Evropskih prvakov
- vec kot 20 nazivov Svetovnih viceprvakov in prvakov

Poleg tekmovanj je stala na odru številnih glasbenikov ter se pojavljala v njihovih videospotih ter nastopila v številnih oddajah in prireditvah z imeni kot so Plavi orkestar, Magnifico, Helena Blagne, Davor Radolfi, Rebeka Dremelj, Avia band, Alenka Godec, Colonia, ...

Kot koreograf je sodelovala pri snemanju ?How do you solve a problem like Marias??za angleški BBC ter se pojavila v televizijskih ter tiskanih oglasih za Mercator, SiMobil, Mlinotest, Bernardin Group Resorts & Hotels, Studio Moderna ter drugih.

Danes je vodja Libero dance centra, plesna uciteljica, ki poucuje najmlajše in tiste malo starešje, pripralja ter koreografira plesne nastope za razlicne prireditve in tekmovanja, z decembrom 2014 pa smo jo lahko spremljali tudi v vlogi televizijske voditeljice oddaje Razred talentov, na Planet TV.